Kinderen ondersteunen bij verlies

In geval er (klein)kinderen bij een uitvaart betrokken zijn, kunnen wij u hierbij ondersteunen. Wat vertel je het kind en hoe ga je daar mee om.
Wij beschikken over een groot aantal (voorlees)boeken om kinderen uit te leggen wat er gebeurt tijdens een begrafenis of crematie. De ervaring leert dat kinderen veelal onbevangen zijn maar wel graag alles willen weten. Krijgt het kind geen of onvoldoende antwoord op zijn vragen gaat een kind die zelf zoeken. Zo is het niet verstandig te vertellen dat een overledene slaapt. Een kind kan dit verkeerd uitleggen en bang zijn om zelf te gaan slapen, met de angst ook niet meer wakker te worden. Het is daarom belangrijk kinderen, goed, eerlijk en gedoseerd te vertellen wat er gebeurt.

Kind Rouw

 

 

 

 

 

 


 

 

www.achterderegenboog.nl
Stichting Achter de Regenboog is er voor kinderen en jongeren, die van dichtbij te maken hebben (gehad) met het overlijden van een dierbare.

www.in-de-wolken.nl
Informatie over omgaan met verlies.

www.kankerspoken.nl
Deze site is voor kinderen, ouders, leerkrachten, hulpverleners en andere belangstellenden en geeft informatie voor en over kinderen die een vader of moeder met kanker hebben.