Na de uitvaart

De dag van de uitvaart is voorbij en dan wordt het stil……..

Na 4 of 5 dagen veel geregel, beslissingen nemen, drukte thuis van familie en vrienden die u steunen, is nu alles voorbij. Voor heel veel mensen om u heen gaat het leven weer door. U heeft het gevoel dat het stilstaat.
Voor de één is het prettig, even rust, alles overdenken. De ander heeft juist behoefte aan mensen om zich heen, er over kunnen praten. Het rouwproces wat u ingaat is voor iedereen weer anders. Dit is afhankelijk van de relatie die er was met de overledene, de situatie waarin u nu verkeert en nog heel veel ander zaken.

Iedereen zal deze periode op zijn of haar eigen manier verwerken. Er is geen goed of beter. Het heeft tijd nodig, niet om te vergeten, maar tijd om met het verdriet en gemis om te gaan.

Oude begraafplaats KatwijkNa een aantal weken wordt u door ons bezocht voor een nagesprek, we willen met u de uitvaart en alles wat daar aan vooraf is gegaan doornemen, evalueren. We hebben dan ook adressen voor u waar u terecht kunt voor begeleiding als daar de wens naar is. Misschien niet eens op dat moment, maar pas later, dat is heel goed mogelijk.
Daarnaast informeren we u over de mogelijkheden rond een grafmonument, de asbestemming en een bedankkaartje – of advertentie.