Diensten

Nazorg

De dag van de uitvaart is voorbij en dan wordt het stil…
Voor de één is het prettig, even rust, alles overdenken. De ander heeft juist behoefte aan mensen om zich heen, erover kunnen praten. Het rouwproces dat u ingaat is voor iedereen weer anders.

Na een aantal weken bellen wij u en kijken we of een nagesprek op prijs gesteld wordt. Tijdens dit gesprek kijken we met u terug naar de uitvaart en hoe alles verlopen is. Ook informeren we u dan over de vele mogelijkheden voor een grafmonument, de asbestemming en een bedankkaartje of advertentie.

Jaarlijks gedenken

In een periode van verdriet en rouw door verlies van een geliefde, ouder, kind of vriend is het goed met elkaar een moment stil te staan bij dit verlies. Om deze reden organiseert Uitvaartzorg Katwijk jaarlijks een gedenkavond, zo wordt met een lezing, aansteken van kaarsen of anderszins en mooie liedjes uw dierbare herdacht.


Rouwverwerking

Rouwen is hard werken en iedereen rouwt op zijn of haar manier, hiervoor is geen recept of wegwijzer. Soms is meer ondersteuning of zorg nodig. Rondom rouw zijn verschillende sites voor diverse doelgroepen met informatie. Soms vindt u daar lotgenoten, een andere keer herkenning. Hieronder vindt u wat websites met informatie.

www.rouw.nl
Brede, algemene informatie- adressengids voor rouwverwerking.

www.steunbijverlies.nl
Deze site is het meest breed georiënteerd. Is voor vele doelgroepen. Onder andere ook voor jongeren is hierop wel een link te vinden.