Diensten

Uitvaart

Werkwijze

Bij Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding heeft u één uitvaartbegeleider als vast aanspreekpunt, wij vinden het belangrijk dat onze begeleiding persoonlijk en betrokken is.

Bij het regelen van een uitvaart moeten veel keuzes gemaakt worden. Wij willen u de verschillende mogelijkheden aanreiken en kunnen u op deskundige wijze adviseren bij het organiseren van de uitvaart zoals u die wenst. Dit geldt voor het kiezen van de rouwkaart, de kist, het rouwvervoer, maar ook voor het verzorgen van de overledene of waar de uitvaart zal plaatsvinden en op welke wijze en met welke ceremonies u afscheid neemt. Wilt u een afscheid in kleine kring of juist met iedereen die u wil bijstaan. In feite is alles mogelijk, u bepaalt en maakt een keuze uit de vele mogelijkheden.

Speciale aandacht is er voor het begeleiden van kinderen bij een verlies of het afscheid nemen van een kind.

In alle gevallen is het belangrijk dat er tijd geboden wordt om met elkaar te overleggen, elke dag een stap.

Begraven of cremeren

Er zijn verschillende mogelijkheden en elke gemeente/begraafplaats heeft andere regels. De basis is dat u zelf bepaalt waar de begrafenis of crematie zal plaatsvinden.
Wij kunnen u uitleg geven over de diverse soorten graven die er zijn, of de verschillende crematoria in de regio.

Kisten, manden en waden

Er zijn veel kisten, rechtstreeks uit de fabriek, maar ook gemaakt door kunstenmakers en elke keuze is goed. We laten enkele voorbeelden zien uit de schier oneindige hoeveelheid mogelijkheden. Naast het begraven (of cremeren) in een kist of mand bestaat er ook de mogelijkheid het lichaam in een wade te wikkelen.

 

Vervoer

Elk vervoermiddel is mogelijk, ook kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van uw eigen auto. Wij bieden het gebruik van bus, diverse types auto, loopkoets, rouwauto aan. Hieronder enkele foto’s, indien u meer informatie wilt kunt u altijd contact met ons opnemen.

www.uitvaartbus.com
www.uitvaartbusservice.nl
https://staatsie-vervoer.nl/

 

Muziek

De keuze van muziek is vaak een belangrijk onderdeel bij een uitvaart. Van welke muziek hield de overledene. Misschien is er de voorkeur voor live-muziek. Wij kunnen helpen met informatie en hoe de gekozen muziek aangeleverd moet worden.

Milieu

Het maken van verschillende keuzes kan voor u ook van belang zijn met betrekking tot het milieu. Zoals een natuurvriendelijke kist/wade, auto of begraafplaats. Desgewenst kunnen wij u hierover de informatie aanreiken.