Update corona maatregelen

Versoepelingen voorschriften

Vanaf 1 juni mogen cafés en restaurants hun deuren weer voorzichtig openen. Dat geldt ook voor de horeca in crematoria en uitvaartcentra. Catering is op dat moment weer mogelijk, maar wel onder strenge voorwaarden.

Catering is toegestaan, maar alleen daar waar de anderhalve meter afstand aangehouden kan worden en die afstand ook wordt bewaard. Het is de eerste versoepeling van de coronamaatregelen voor de uitvaartbranche. 

Tot 1 juli blijft de regel van kracht dat er maximaal dertig mensen aanwezig mogen zijn bij een uitvaart. Vanaf 1 juli gaat de volgende versoepeling in, dan mogen er maximaal honderd mensen aanwezig zijn bij een uitvaart. Het aantal mensen bij een uitvaart hangt dus sterk af van de locatie. De grootte van de locatie is bepalend, de anderhalve meter moet wel gewaarborgd zijn.

Belangrijk om je te realiseren is het volgende: 
Premier Rutte heeft benadrukt dat alle voorgenomen versoepelingen onder voorwaarden doorgaan. Dat heeft onder andere te maken met hoeveel mensen worden opgenomen in een ziekenhuis en hoeveel mensen met COVID-19 verblijven op de IC.

Meer nieuws

25-03-2024
Na 20 jaar nieuwe gezichten die het bedrijf voortzetten

Graag wil ik u informeren dat ik per 1 januari 2024 het stokje heb overgedragen aan Marijke van Vliet en...

Lees verder
05-10-2023
Gedenkavond 2023

Het is waardevol om de mensen van voorbij niet te vergeten.

Lees verder
Meer nieuws