Mies Schoneveld

Bij het starten van mijn bedrijf in 2004 was mijn belangrijkste drijfveer om elke uitvaart tot een persoonlijke uitvaart te maken. Door samen met u als nabestaande te zoeken naar een vorm die past en recht doet aan de overledene, zodat er een waardevolle herinnering blijft bestaan. De afgelopen 15 jaar hebben veel families mij het vertrouwen gegeven om een afscheid van een geliefde te verzorgen. Alle uitvaarten (groot, klein, traditioneel of juist niet) zijn bijzonder en persoonlijk geweest. Terugkijkend merk ik dat mijn drijfveer van toen nog steeds dezelfde is.
Ik hoop met dit werk nog jaren door te gaan.

Reacties van de vele families de afgelopen jaren: eerlijk, betrokken, rust en tijd, niet wars van persoonlijke wensen, advies, raadgever, aandacht voor details, we zijn door de week heen gesleept, hartelijk, warm, attent, passie, aardig, sociaal, geduldig, niet sturend. Fijne complimenten die wij van u kregen.

Onze kracht ligt in het op de achtergrond aanwezig zijn, en een familie ondersteunen waar nodig. Door het geven van persoonlijke aandacht en het informeren over de vele mogelijkheden en keuzes. Rust brengen in deze moeilijke tijd, het overzicht houden en daarnaast op alle momenten klaar staan voor de nabestaanden.
Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding is gegroeid en bestaat al een poos niet meer alleen uit Mies Schoneveld. Om mij heen heb ik een sterk team geformeerd. Naast mij een tweede uitvaartleider, Wilma Noort, en een algemeen assistent, Yvonne Bierenbroodspot. Met daarnaast een aantal gastvrouwen als er extra hulp nodig is bij de uitvaarten.

Wilma Noort

Sinds 2012 ben ik als uitvaartbegeleider werkzaam bij Mies Schoneveld. Hiervoor was ik verpleegkundige en heb ik verschillende leidinggevende functies gehad. Ik vind het fijn dit werk te mogen doen omdat ik op deze manier mensen kan helpen en bijstaan tijdens een moeilijke periode in hun leven. Het regelen (adviseren, ondersteunen en uitvoeren) van een uitvaart is elke keer weer een nieuwe uitdaging.

Yvonne Bierenbroodspot

Na eerst werkzaam geweest te zijn op een ziekenhuislaboratorium en in de orthopedie, ben ik in 2011 bij Mies komen werken.

De afwisseling van kantoortaken (uitvaartpolissen, advertenties, facturen) en het assisteren bij verzorging en uitvaarten, maakt mijn werk gevarieerd en bijzonder.

Team en gastvrouwen

Bij diverse uitvaarten worden we ondersteund door de gastvrouwen. Zij nemen de bloemen in ontvangst en wijzen u de weg waar nodig.
Onze steun en toeverlaat zijn: Loes van der Laaken en Fijke Haasnoot

Marianne Kleiwegt en Diana Heus, niet op de foto

Netwerk

Bij het opstarten van mijn onderneming vond ik het belangrijk om contacten te onderhouden met gelijkgestemde uitvaartondernemers. Hier sta ik nog steeds achter en daarom ben ik actief lid van het Netwerk Uitvaartvernieuwers. Bij dit netwerk zijn ook kunstenaars van waden, kisten, grafmonumenten, urnen, herdenkingssieraden aangesloten. Wilt u hierover meer weten, kijkt u dan eens op de site: www.netwerkuitvaartvernieuwers.nl