Mies Schoneveld

Bij het starten van mijn bedrijf in 2004 was mijn belangrijkste drijfveer om elke uitvaart tot een persoonlijke uitvaart te maken. Door samen met u als nabestaande te zoeken naar een vorm die past en recht doet aan de overledene, zodat er een waardevolle herinnering blijft bestaan. De afgelopen 15 jaar hebben veel families mij het vertrouwen gegeven om een afscheid van een geliefde te verzorgen. Alle uitvaarten (groot, klein, traditioneel of juist niet) zijn bijzonder en persoonlijk geweest. Terugkijkend merk ik dat mijn drijfveer van toen nog steeds dezelfde is. Ik hoop met dit werk nog jaren door te gaan.

Reacties van de vele families de afgelopen jaren: eerlijk, betrokken, rust en tijd, niet wars van persoonlijke wensen, advies, raadgever, aandacht voor details, we zijn door de week heen gesleept, hartelijk, warm, attent, passie, aardig, sociaal, geduldig, niet sturend. Fijne complimenten die wij van u kregen.

Onze kracht ligt in het op de achtergrond aanwezig zijn en een familie ondersteunen waar nodig. Door het geven van persoonlijke aandacht en het informeren over de vele mogelijkheden en keuzes. Rust brengen in deze moeilijke tijd, het overzicht houden en daarnaast op alle momenten klaar staan voor de nabestaanden.
Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding is gegroeid en bestaat al een poos niet meer alleen uit Mies Schoneveld. Om Mies heen is een sterk team geformeerd. Als uitvaartleiders zijn dit Anne Mieke Schuitemaker en Marijke Glasbergen. Daarnaast als algemeen assistent, Yvonne Bierenbroodspot. Een aantal vrijwilligers maken het team compleet, de gastvrouwen worden ingezet als extra hulp bij een condoleance of uitvaart.

Vaste team aangevuld met de gastvrouwen

Naast Mies, Anne Mieke en Marijke kunt u bij condoleances en uitvaarten ook nog één van de gastvrouwen tegenkomen.
 

Anne Mieke Schuitemaker

Al heel wat jaren werk ik op een accountantskantoor. Werk wat ik graag doe, maar toch was ik aan het kijken naar een heel ander soort baan. Een baan om meer sociaal, meer met mensen bezig te kunnen zijn. Dat is namelijk wat ik vooral graag doe, contact leggen met andere mensen.

Na een verdrietige gebeurtenis in de familie merkte ik hoe belangrijk een laatste afscheid is. Maar ook hoe waardevol het kan zijn.

Het is mooi om juist ook in verdrietige momenten troost te kunnen bieden, door te helpen het afscheid vorm te geven. Om samen met de familie te zoeken naar wat bij hen en vooral ook naar wat bij de overledene past. Er kan namelijk zoveel en die mogelijkheden kunnen we samen ontdekken. Ook kan ik vanuit mijn Christelijke achtergrond meedenken bij een kerkelijke uitvaart.
Ik ben blij achteraf te horen dat dit nu precies de uitvaart was die bij de overledene zou passen.

Marijke Glasbergen

Via de hotelschool terechtgekomen op de afdeling planning bij een leuk en groot bedrijf is mij organiseren niet vreemd. Van jongs af aan hebben uitvaarten al mijn interesse gehad.

Een overlijden in de familie waarbij wij heel fijn werden bijgestaan door de uitvaartbegeleider, gaf mij de doorslag om ook te starten als uitvaartbegeleider.
Sinds ik werkzaam ben bij Mies Schoneveld merk ik dat ik op mijn plek zit.

Je kunt veel betekenen voor een familie die je toelaat in een heel verdrietige periode in hun leven. Het is dan heel fijn en dankbaar om samen met hen een uitvaart te verzorgen waar ze later met een mooi gevoel op kunnen terugkijken.
Elk afscheid is waardevol en het is een eer om daaraan te kunnen bijdragen.

Yvonne Bierenbroodspot

Na eerst werkzaam te zijn geweest in een ziekenhuis laboratorium en de orthopedie, ben ik in juli 2011 bij Mies komen werken.

De afwisseling van administratieve taken (uitvaartpolissen, advertenties, facturen) en het assisteren bij verzorging en uitvaarten, maakt mijn werk gevarieerd en zeer bijzonder.

Gastvrouwen

Wij laten u kennis maken met het team vrijwillige gastvrouwen. Enthousiaste, gemotiveerde en behulpzame mensen die bij condoleances en uitvaarten Mies, Anne Mieke of Marijke bijstaan. Zodat voor, tijdens en na de bijeenkomst alles zo goed mogelijk verloopt. Zij beantwoorden vragen van bezoekers, pakken bloemen aan en wijzen indien nodig uw plaats.

 

Om u kennis te laten maken staan ze hier voor u op een rijtje zodat u bij elk gezicht een naam heeft (van links naar rechts): Wilma, Marion, Annette, Diana, Willemijn en Loes. (Niet op de foto: Marian)

Netwerk

Bij het opstarten van mijn onderneming vond ik het belangrijk om contacten te onderhouden met gelijkgestemde uitvaartondernemers. Hier sta ik nog steeds achter en daarom ben ik actief lid van het Netwerk Uitvaartvernieuwers. Bij dit netwerk zijn ook kunstenaars van waden, kisten, grafmonumenten, urnen, herdenkingssieraden aangesloten. Wilt u hierover meer weten, kijkt u dan eens op de site: www.netwerkuitvaartvernieuwers.nl